Over ons

FilmGroep Doetinchem is eind 2015 opgericht door een groep enthousiaste mannen en vrouwen.
Deze groep houdt zich bezig met alle elementen van het videofilmen.
Hierbij te denken aan:

  1. Ken je camera
  2. Cameravoering
  3. Montage van je opnamen, geluid, voice-over en titels
  4. Exporteren van je film naar Youtube, Vimeo of een ander medium

Een speelfilm maken of het registeren van evenementen zijn ook items waarbij alle leden hun medewerking verlenen. Gezamenlijk filmen is namelijk de beste leerschool voor elk clublid.

Het doel van FilmGroep Doetinchem is het amateurfilmen te bevorderen zodat de leden tot steeds betere prestaties komen en vooral steeds meer plezier beleven aan hun hobby.

FilmGroep Doetinchem is aangesloten bij de AVO en NOVA. De Audiovisuele Vereniging Oost (AVO) is een regionale organisatie van een aantal videoclubs uit de regio die globaal de provincie Overijssel en Gelderland, oostelijk van de IJssel omvat. De regionale organisaties vormen samen weer een nationale organisatie: de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA). De NOVA is op haar beurt weer aangesloten bij de UNICA, een wereldwijde organisatie van amateurfilmers als onderdeel van de UNESCO. De NOVA organiseert jaarlijks niet alleen het NOVA Filmfestival maar ook een 1 minuut filmfestival.

AVO organiseert
  • Filmfestivals om zo hun leden een platform te bieden waarbij zij hun films aan een breder publiek kunnen tonen.
  • Cursussen en workshops om het kennis- en vaardigheidsniveau van de leden in het maken van films, die ook voor anderen interessant zijn, te verbeteren.

FilmGroep Doetinchem houdt vanaf 20 augustus 2018 eens in de veertien dagen op de maandagavond haar clubavond in de maanden augustus t/m mei.

Mocht u interesse hebben in onze FilmGroep stuur en mail naar voorzitter@filmgroepdoetinchem.nl of bel 06-13519400